AktualitySamospráva

Kvety nórskej veľvyslankyni

poradna

www.zlatemoravce.infoKyticu zlatomoraveckých kvetov daroval primátor nášho mesta Peter Lednár mimoriadnej a splnomocnenej veľvyslankyni Nórskeho kráľovstva v Slovenskej republike Inge Magistadovej. Stalo sa tak pri príležitosti štátneho sviatku – dvestého výročia vyhlásenia nórskej ústavy a osláv dvestého výročia demokratického vývoja v Nórsku. To bolo do 1. januára 1814 pod pevnou nadvládou Dánska. Nóri však 17. mája 1814 vyhlásili Ústavu, na základe ktorej bola v Eidsvolle sformulovaná charta, ktorá patrila k najliberálnejším tých čias.

Súčasťou osláv bol slávnostný koncert s príhovorom nórskej veľvyslankyne a slávnostná recepcia so špecialitami nórskej kuchyne, ktorá prebiehala v priestoroch bratislavského hotela Carlton.

Primátor Zlatých Moraviec Peter Lednár sa tak ocitol v spoločnosti významných ambasádorov mnohých krajín sveta, napríklad z Indie, Palestíny či USA.

Nórska veľvyslankyňa nášho primátora na podujatie pozvala na základe úzkej spolupráce a dobrých dojmov, ktoré získala po doterajších návštevách Zlatých Moraviec.

-os-


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button